Χούμος / εργαστήριο βιολογίας του εδάφους

Μάθετε για το σύμπαν που υπάρχει κάτω από τα πόδια μας και πώς να το δημιουργείτε. Το έδαφος είναι το θεμέλιο κάθε οικοσυστήματος φυσικού ή τεχνητού. Το υγιές έδαφος μας καθιστά ικανούς να εξασφαλίζουμε υψηλή παραγωγικότητα στις σοδειές μας, προστασία από ασθένειες και παράσιτα, αναπλήρωση των υπόγειων υδάτων, σημαντική μείωση στις ανάγκες άρδευσης και επιπλέον καρπούς μεγάλης διατροφικής και γευστικής αξίας. Μαζί θα εξερευνήσουμε πως δημιουργείται το χώμα στη φύση και πώς να αναπαράγουμε οι ίδιοι αυτή τη διαδικασία με μεγάλη ταχύτητα. Γνωρίζοντας το ρόλο κάθε εδαφικού οργανισμού και αναλύοντας όλες τις τεχνικές που έχει αναπτύξει ο άνθρωπος για τη βελτίωση του εδάφους από τις αρχαιότερες μέχρι τις πιο σύγχρονες θα κατανοήσουμε πως μπορούμε να γίνουμε πλουσιότεροι μετατρέποντας υλικά που θεωρούμε απορρίμματα στο μαύρο χρυσό που ονομάζεται χούμος.

Ημερομηνίες και τοποθεσίες εργαστηρίου
30 Ιουλίου-1 Αυγούστου 2015, στη Λευκάδα. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι 30 Ιουνίου, 2015
Δηλώστε συμμετοχή εδώ!

Οι ημερομηνίες των εργαστηρίων ανανεώνονται συνεχώς, επισκεφτείτε ξανά αυτή την ιστοσελίδα για νέα εργαστήρια ή εγγραφείτε στο τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο μας.

Καθημερινό πρόγραμμα
8:00- 9:00 π.μ. – Πρωινό
9:00-10:30 π.μ. – Πρωινή διάλεξη
10:30-11:00 π.μ. – Πρωινό Διάλειμμα
11:00-12:30μ.μ. – Πρωινή Εργασία
12:30- 3:00μ.μ. – Μεσημεριανό Γεύμα
3:00- 4:30 μ.μ. – Απογευματινή συζήτηση/εργασία
4:30- 5:00 μ.μ. – Απογευματινό διάλλειμα
5:00- 6:30μ.μ. – Απογευματινή εργασία
6:30 – Δείπνο
Τα βράδια μπορεί να περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, βίντεο, μουσική, κλπ. Αν έχετε κάτι (ένα τραγούδι, ικανότητα, ταλέντο, κλπ.) που θα θέλατε να μοιραστείτε με την ομάδα, παρακαλούμε να το φέρετε μαζί.

Διαμονή / Διατροφή: Κάθε ημέρα του εργαστηρίου προσφέρονται στους συμμετέχοντες τρία χορτοφαγικά γεύματα (πρωινό μεσημεριανό και δείπνο) χωρίς χρέωση. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τυχόν αλλεργίες ή ιδιαίτερες προτιμήσεις/απαγορεύσεις σε τρόφιμα ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές. Η δυνατότητα κατασκήνωσης προσφέρεται επίσης δωρεάν. Εαν αποφασίσετε να μείνετε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο θα χρειαστεί να κανονίσετε οι ίδιοι τη διαμονή σας. Εφ'όσον μας ζητηθεί μπορούμε να παρέχουμε μια λίστα με ενοικιαζόμενα δωμάτια στην γύρω περιοχή. Όσον αφορά τις ανέσεις της κατασκήνωσης (τουαλέτες, ντους) θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι.

Άφιξη / Αναχώρηση: Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να έρθουν μια μέρα νωρίτερα από την έναρξη του εργαστηρίου, έτσι ώστε να έχουν χρόνο να οργανωθούν. Οι αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί νωρίς την ημέρα που ακολουθεί την ολοκλήρωση του εργαστήριου ή αργότερα κατόπιν συμφωνίας με τον οικοδεσπότη.

Τι να φέρετε: Αντηλιακό / Ένα καλό καπέλο / Πρόχειρα ρούχα που δεν πειράζει να λερωθούν / Ανθεκτικά παπούτσια και λαστιχένια γάντια / Ό,τι εργαλεία πιστεύετε ότι μπορούν να φανούν χρήσιμα (θα είμαστε βέβαια προετοιμασμένοι) / Ενδιαφέροντα βιβλία. Επιπλέον, αν προγραμματίζετε να κατασκηνώσετε: Σκηνή / Υπόστρωμα / Υπνόσακους / Φουσκωτό στρώμα θαλάσσης για την υγρασία / Είδη προσωπικής υγιεινής και πετσέτα

Κόστος συμμετοχής/ Κρατήσεις:
50 ευρώ (Προκαταβολή για κράτηση θέσης συμμετοχής)
80 ευρώ (Εκπτωτική τιμή για άνεργους, φοιτητές, πολύτεκνους και αγρότες)
160 ευρώ (Κανονική τιμή για αυτό το εργαστήριο)
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες δυνατότητες εκπτώσεων .

Ενδιαφέρεστε να γίνετε ο οικοδεσπότης ενός εργαστηρίου; Αν θέλετε και εσείς να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να γίνετε ο οικοδεσπότης ενός εργαστηρίου, επικοινωνήστε στο : workshop@ecoart.gr

 ;

 

 

 

 

 

english