Κτίζω πέτρα / Eντατικό Eργαστήρο Φυσικής Δόμησης
Η πέτρα είναι το ανθεκτικότερο από όλα τα πρωτογενή υλικά δόμησης. Σήμερα καταπληκτικές κατασκευές ηλικίας πολλών αιώνων εξακολουθούν να ικανοποιούν τις ανάγκες μας και να προκαλούν τον θαυμασμό μας. Διαχρονικά ο άνθρωπος χρησιμοποιεί την πέτρα για να καλύψει ανάγκες στέγασης, να διαχειριστεί την διάβρωση του εδάφους, να κατασκευάσει περιφράξεις, να πραγματοποιήσει έργα οδοποιίας και να θεμελιώσει κατασκευές από άλλα φυσικά υλικά όπως ο πηλός, το ξύλο και το άχυρο. Σε αυτό το εντατικό εργαστήριο θα μάθουμε τεχνικές τοιχοποιίας, θεμελίωσης, ξηρολιθικές κατασκευές και πώς να στρώνουμε καλντερίμι. Θα εξοικειωθούμε με όλα τα στάδια μιας λιθοκατασκευής όπως την επιλογή υλικού, την κοπή της πέτρας, το γώνιασμα, θα μάθουμε την ορολογία και διαφορετικές μεθόδους και στυλ τοιχοποιίας και θα αποκτήσουμε την ικανότητα να αξιολογούμε την ορθότητα μιας κατασκευής. Αυτό το εργαστήριο είναι θεμελιώδες για αυτούς που θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την αρχαία τέχνη της πέτρας, να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να γίνουν περισσότερο αυτάρκεις.

Ημερομηνίες και τοποθεσίες εργαστηρίου:
20-25 Ιουλίου 2015,στη Λευκάδα. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι 20 Ιουνίου, 2015

Δηλώστε συμμετοχή εδώ!


Οι ημερομηνίες των εργαστηρίων ανανεώνονται συνεχώς, επισκεφτείτε ξανά αυτή την ιστοσελίδα για νέα εργαστήρια.

Τι να περιμένετε: Να είστε προετοιμασμένοι για όλα. Αυτό περιλαμβάνει βροχή, ήλιο και φυσικά λάσπη! Ένα μεγάλο μέρος του έργου απαιτεί χειρονακτική εργασία, αλλά ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες να εργάζονται όσο αισθάνονται άνετα. Θα προσπαθήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, να σας προσφέρουμε μια ξεκούραστη και άνετη διαμονή. Ουσιαστικά ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι που συνδυάζει την εργασία με την κατασκήνωση και θα είναι πολύ διασκεδαστικό!
Καθημερινό πρόγραμμα:: Σύμφωνα με την εμπειρία μας, ένα κάπως ανορθόδοξο ημερήσιο πρόγραμμα λειτουργεί πολύ καλά στα εργαστήρια φυσικής δόμησης, λόγω της ιδιαίτερης φύσης των μαθημάτων. Εδώ είναι το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, το οποίο μπορεί να αλλάξει κάπως, αν συλλογικά αποφασίσουμε να το τροποποιήσουμε:
8-9 π.μ. – Πρωινό
9-10:30 π.μ. – Πρωινή Εργασία α / διάλεξη
10:30-11:00 – Πρωινό Διάλειμμα
11:00-12:30 – Πρωινή Εργασία β
12:30-3:00 – Μεσημεριανό Γεύμα
3:00-4:30 μ.μ. – Απογευματινή συζήτηση/εργασία
4:30-5:00 μ.μ. – Απογευματινό διάλλειμα
5:00- 6:30μ.μ. – Απογευματινή εργασία
6:30 – Δείπνο
Τα βράδια μπορεί να περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, βίντεο, μουσική, κλπ. Αν έχετε κάτι (ένα τραγούδι, ικανότητα, ταλέντο, κλπ.) που θα θέλατε να μοιραστείτε με την ομάδα, παρακαλούμε να το φέρετε μαζί.
Διαμονή / Διατροφή:Κάθε ημέρα του εργαστηρίου προσφέρονται στους συμμετέχοντες τρία χορτοφαγικά γεύματα (πρωινό μεσημεριανό και δείπνο) χωρίς χρέωση. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τυχόν αλλεργίες ή ιδιαίτερες προτιμήσεις/απαγορεύσεις σε τρόφιμα ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές.Η δυνατότητα κατασκήνωσης προσφέρεται επίσης δωρεάν. Εαν αποφασίσετε να μείνετε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο θα χρειαστεί να κανονίσετε οι ίδιοι τη διαμονή σας. Εφ'όσον μας ζητηθεί μπορούμε να παρέχουμε μια λίστα με ενοικιαζόμενα δωμάτια στην γύρω περιοχή. Όσον αφορά τις ανέσεις της κατασκήνωσης (τουαλέτες, ντους) θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι.
Άφιξη / Αναχώρηση:Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να έρθουν μια μέρα νωρίτερα από την έναρξη του εργαστηρίου, έτσι ώστε να έχουν χρόνο να οργανωθούν. Οι αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί νωρίς την ημέρα που ακολουθεί την ολοκλήρωση του εργαστήριου ή αργότερα κατόπιν συμφωνίας με τον οικοδεσπότη.
Τι να φέρετε: Αντηλιακό / Ένα καλό καπέλο / Πρόχειρα ρούχα που δεν πειράζει να λερωθούν / Ανθεκτικά παπούτσια και λαστιχένια γάντια / Ό,τι εργαλεία πιστεύετε ότι μπορούν να φανούν χρήσιμα (θα είμαστε βέβαια προετοιμασμένοι) / Ενδιαφέροντα βιβλία.
Επιπλέον, αν προγραμματίζετε να κατασκηνώσετε:
Σκηνή / Υπόστρωμα / Υπνόσακους / Φουσκωτό στρώμα θαλάσσης για την υγρασία / Είδη προσωπικής υγιεινής και πετσέτα
Κόστος συμμετοχής/ Κρατήσεις
100 ευρώ (Προκαταβολή για την κράτηση θέσης συμμετοχής)
150 ευρώ (Εκπτωτική τιμή για ανέργους, φοιτητές, πολύτεκνους και αγρότες)
170 ευρώ (Κανονική τιμή για αυτό το εργαστήριο)
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες δυνατότητες εκπτώσεων .

Ενδιαφέρεστε να γίνετε ο οικοδεσπότης ενός εργαστηρίου; Αν θέλετε και εσείς να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να γίνετε ο οικοδεσπότης ενός εργαστηρίου, επικοινωνήστε στο : workshop@ecoart.gr

 


 

english